Haags KinderKabinet
Kinderen aan de macht... Wat zouden zij willen?
Als een kind het voor het zeggen had, wat zou hij of zij dan veranderen? Op school, op straat, thuis, in de stad, in het land of misschien wel in de hele wereld? Met het stellen van deze vraag wil Kosmopolis Den Haag kinderen uit groep 6, 7 en 8 prikkelen om na te denken over hun ideale wereld. De ideeën die in de klas naar voren komen, zetten de kinderen in een workshop om in bijvoorbeeld een filmpje, een stripverhaal, een gedicht of een rap.
De workshopresultaten worden verzameld en op maandag 23 april officieel gepresenteerd aan iemand die het daadwerkelijk voor het zeggen heeft. En op 5 mei 2012, tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag, krijgen de ideeën van de kinderen opnieuw een podium in de foyer van Theater aan het Spui.

Ik werd door Kosmopolis DenHaag benaderd om een logo en lesbladen te ontwerpen. Steekwoorden waren kinderen, overzicht, meningsvorming, politiek en Den Haag natuurlijk. Kanttekening is dat de oorsprong van dit initiatief uit Turkije komt en er dus een kleine Turkse 'touch' in mocht zitten.
Back to Top