De Nieuwe Kerk in de Utrechtse wijk Wittevrouwen is gebouwd in 1910; een relatief nieuw kerkgebouw voor de oude stad Utrecht. Het was de eerste kerk in één van de nieuwe buitenwijken van de stad, vandaar de naam 'de Nieuwe Kerk'. Sinds de mid jaren '90 is dit een sterk verjongde protestants evangelische kerk, met vele studenten en jonge gezinnen. Eén van de doelstellingen is om altijd op een zoveel mogelijk positieve en vooral professionele manier naar buiten te treden. Dit vooral met mooie sfeervolle flyers in de wijk rond thema's als kerst, pasen en het wijkfeest. Het stigma van een ouderwetse en stoffige kerk met cliché's is inmiddels wel verleden tijd!
In 2010 is naar aanleiding van het 100-jarig jubileum de eerste aanzet gemaakt om een andere frisse richting in te slaan met een vernieuwde huisstijl. Ik heb als herkenbaar element de gekleurde 'rook' genomen wat de 'Heilige Geest' uit Joh. 3:8 symboliseert. Daarnaast is er voor een aantal vaste kleuren gekozen die de diversiteit van mensen aangeeft en als basis voor kleurgebruik genomen kan worden. Tenslotte wordt er zoveel mogelijk een rustige lichte blauwgrijze als basis gebruikt. 
Diverse interne/externe huisstijl elementen, zoals banners, smoelenboek, signing en de website gecombineerd met foto's van gemeenteleden en pictogrammen. 
Diverse flyers voor Christelijke hoogtepunten als Kerst en Pasen.
Diverse flyers voor MEER. Deze MEER-avonden gaan over verdieping en ontdekken en hebben een sterk visueel karakter met als basis een no-noncense logo. 
De Nieuwe Kerk loopt landelijk al jaren voorop met toonaangevende activiteiten, zoals de eerste Alpha Cursus in Nederland, maar ook de MEER-avonden, The Sisterhood, NK-Studentenwerk, Binnenstebuiten en Present zijn in de NK ontstaan en doorgegroeid.
In 2010 is er voor geinteresseerden een full colour boekje en A5 kaart door mij ontworpen voor het 100-jarig jubileum; met de geschiedenis, veel foto's, quotes en verhalen.  
Daarnaast is er als blijvend 'visitekaartje' een gigantische print op de bestaande glazen achterwand ontworpen met in het kort de tijdlijn van deze kerk vanaf 1910 tot en met het heden. 
Back to Top